West-Frisia

Respect voor jeugd en ouders

Jeugdleden,

Met bakken kwam het uit de hemel, je kon geen hand voor je ogen meer zien. Maar wat moet je als je mee wilt blijven strijden om de punten voor de Zomer Avond Competitie. Dan moet je gewoon naar de dijk toe. “Weer of geen weer”, zeggen ze altijd, “de koers gaat altijd door, behalve bij onweer. Maar nu kan het echt niet”, was de reactie van de Jury.

Negen jaar al op de dijk gestaan, één maal zelfs verscholen onder de vangrail om de bliksemschichten te ontwijken. Maar nu alleen maar een beetje bang zijn voor wat water?

in die negen jaar is het volgens mij de eerste keer dat er een koers niet door ging, één maal is de wedstrijd tijdens de race gestaakt. Ik denk dat er genoeg renners waren die de halve dag al naar de buienradar hebben gekeken en dan lezen van een echte prof, dat je dit vooral niet moet doen. Gaan met die banaan. ik heb wel genoten van jullie, de één netje naast Pa of Ma in de auto. De anderen zelfs met Pa en Ma op de fiets. Ik kan maar één woord zeggen, en dat is het woord “Respect”.

Volgende keer gewoon weer beter, waar dat is nog even de vraag. De dijk wordt een tijd afgesloten voor al het fietsverkeer. Volgende week weer lekker trainen op het clubparcours in Bovenkarspel. De week er op de laatste ZAC. Reuze spannend gaat dat worden, en we spreken met elkaar af. iedereen neemt dan het mooie weer mee.

de sportieve groeten van Ruud