West-Frisia

Lidmaatschap

Lid of donateur worden van w.v. West-Frisia

Om lid of donateur te worden kun je ja aanmelden via de link: http://goo.gl/forms/1YXWCwcCci
De ledenadministratie neemt vervolgens contact met je op.

De kosten verbonden aan het lidmaatschap

Lidmaatschapstarieven zijn per 2018 aangepast. Besluit ALV maart 2017.

Donateur ben je al voor € 20,- per jaar. Hiervoor ontvang je de West-Frisia nieuwsbrieven en een flinke korting bij aankoop van kleding van West-Frisia.

Senioren € 80,-
Junioren € 65,-
Nieuwelingen € 50,-
Jeugd € 50,-
Trainingslidmaatschap € 55,-
Donateur € 20,-

Betaling lidmaatschap

De betaling van het lidmaatschap wordt jaarlijks geïnd middels "automatische incasso".

Beëindiging lidmaatschap

Opzegging van het lidmaatschap dient te geschieden voor 1 november van het lopende jaar via ledenadmin@wvwestfrisia.nl

Licentie

Om onze prachtige sport te mogen uitoefenen heb je afhankelijk van het evenement en het niveau waarop je rijdt een licentie nodig. Op deze pagina is nieuws te vinden over het aanvragen van een licentie bij West-Frisia, de verschillende categoriëen, de tarieven die de KNWU voor de verschillende licenties rekent, het inschrijven van wedstrijden, en de nieuwe keuringsregels bij het aanvragen van een licentie.

Licentie-aanvraag

Het aanvragen van een licentie gebeurt via de secretaris van West-Frisia. Het licentieschap brengt een groot voordeel met zich mee. Ieder licentiehouder van de KNWU is ook verzekerd. Zie ook de KNWU tarieven voor de licenties.

Categoriëen

Het wielrennen kent verschillende categorieën. Bij de Nieuwelingen en Junioren wordt dit bepaald door hun leeftijd. Nieuweling wordt je in het jaar dat je 15 wordt. Voor junioren ligt deze twee jaar hoger. In het jaar dat je 19 wordt, stap je over naar de seniorenklasses. Hierin is en grote variëteit aangebracht om een ieder op zijn niveau te kunnen laten fietsen. 'Hoogste' klasse zijn de elite en beloften, waarin de beloften (of Espoirs) de renners onder 23 jaar zijn. Vervolgens heb je de categoriëen Amateur (voorheen Amateur-A) en Sportklasse (voorheen Amateur-B). Masters (Veteranen) kunnen zelf kiezen in welke categorie ze uit willen komen. Voor jeugd categorieën (jonger dan 15) zie Jeugd onder het kopje Activiteiten.

Als extra klasse heeft de wielerbond het basislidmaatschap ingevoerd. West-Frisia heeft dit lidmaatschap verpakt in een trainingslidmaatschap. Een lidmaatschap waarmee je zowel trainingen als aan trainingswedstrijden deel kunt nemen.
Afhankelijk van de categorie waarin je rijdt, wordt door de West-Frisia clubkleding verstrekt. Voor nieuwkomers is er een starterspakket afhankelijk van de gekozen categorie. Tegen betaling kan er altijd worden bijbesteld.

Inschrijven van wedstrijden

Wanneer je een licentie hebt aangevraagd, ontvang je iedere vier weken van de wielerbond de Wielersport Magazine. Dit is een infoblaadje waarin (achterin) de wielerorganisaties een advertentie van hun wedstrijd plaatsen. De vereniging handelt samen met de coördinator van je categorie de inschrijving voor klassiekers en meerdaagse wedstrijden af.

Criteriums en Omlopen rijdt je echter op individuele basis, zodat je hiervoor zelf behoort in te schrijven. Dit kan digitaal via de KNWU-site. Volg de instructie op de website en schrijf je in voor de wedstrijd die je wil rijden.