West-Frisia

Bijnamen 12: Il legendarico

Het wielernieuws is in deze tijden van Corona flink opgedroogd. Om u toch te kunnen bedienen brengen wij jullie de komende weken de rubriek: Bijnamen. Mocht u een bijdrage willen leveren, dan ontvangen wij graag uw info.

Bijnamen: Il legendarico

Bijna iedere trainingsgroep heeft zo’n renner. De ‘zwakke’ broeder, een renner die fysiek tekort komt, maar dit met een ijzeren trainingswil compenseert. Iedere dag klaar staan om met sterkere trainingsmaten op pad te gaan. Iedere dag geheel naar de kloten thuiskomen.

Barry Bel is zo’n renner. Als junior en jonge belofte vormde hij de vaste trainingsmaat van Jetse Bol en Joris de Boer. Twee renners met een duidelijk grotere motor. De Boer schopte het tot continentalrenner met een verwoestende sprint, terwijl Bol nog altijd als gewaardeerd broodrenner rondrijdt in Spanje.

Zijn mindere talent deerde Bel niet. Dagelijks trok hij zijn fiets uit de schuur om vervolgens in het wiel van zijn kompanen om met torenhoge hartslagen volgen. Bol en De Boer eerden hun trouwe metgezel waarop zij altijd konden terugvallen. Veel konden ze hem niet geven, maar wel een bijnaam met glans, die Bel nog altijd met trots voert; Il legendarico.