West-Frisia

Clubtitel puntenkoers voor Konijn

Na de winst vorige week is de clubtitel puntenkoers van West-Frisia gisteravond eveneens een prooi geworden voor Alexander Konijn. De Abbekerkse belofte werd op het podium geflankeerd door Westerlander Joeri van der Tuin en Venhuizer Peter Koning.

Een fraaie koers ontvouwde zich op het clubparcours in Bovenkarspel. De sprinters moesten direct aan de bak. Na de eerste spurt lanceerden Peter Koning en Alexander Konijn een uitval. Arne van der Vliet en oudgedienden Tino Haakman, Edwin Sierkstra en Ger van der Wal haakten aan. Pas na een jacht van meerdere ronden wisten onder aanvoering van Joeri van der Tuin nog enkele renners terug te keren. In de volgende sprints toonden vooral Van der Tuin, Konijn en Van der Vliet zich.

Hardrijder Koning trachtte de bakens te verzetten en kreeg Haakman en de jonge Gert-Jan van Diepen met zich mee. Doordat in de achtergrond flink werd gepokerd leek het trio op weg naar een lange koersbepalende aanval. Vooraan stokte echter ook de samenwerking, waardoor de achtervolgers toch nog weer terugkeerden.

Terwijl het peloton door de tempowisselingen steeds verder werd uitgedund, trok Konijn vervolgens de lakens naar zich toe. De Abbekerker haalde zowel met uitvallen als in de sprints de meeste punten binnen. Van der Tuin de ook nog een flinke greep en zag in de finale Peter Koning met een lange uitval nog de derde en laatste podiumplek bemachtigen. Van der Vliet viel net buiten het podium voor Van Diepen, Haakman en Sierkstra. De Andijker Pim Fransen ontfermde zich over de winst bij de nieuwelingen.