West-Frisia

Dubbelslag voor WF

Al vroeg in het seizoen heeft West-Frisia haar tweede zege binnen. Een week na de zege in de Spaanse klassieker Campionat de Sabadell was het ditmaal raak in de Ronde van Woensdrecht. De jonge Zandvoorter Jesper Rasch spurtte op indrukwekkende wijze naar de winst. Ploegmaat Wouter Been completeerde het West-Frisia feest door naar de tweede stek te sprinten.

Been stond aan de basis van de beslissende vlucht. Na het in de beginfase het even aan te hebben gekeken, trok de nieuwkomer uit Gouda flink door. Vijf renners, waaronder zijn jonge ploegmaat Rasch sloten aan. Door de goede samenwerking vooraan, bleek de koers beslist. De voorsprong schommelde, maar steeds als het peloton naderbij leek te komen, versnelde de koplopers. In de slotfase werd het tempo door Been verder opgeschroefd, waardoor slechts een viertal vooraan overbleef. Het West-Frisia duo trok met vertrouwen de slotmeters in. Been ging heuvelop van ver aan en zag in de slotmeters enkel nog de rappe Rasch voorbij komen. De tweedejaar belofte tekende daarmee voor zijn eerste zege bij de elites. Eerste belager, de in Luxemburgse dienst rijdende Tom Vermeer moest al meer dan twee tellen toegeven op het feestvierende Mabo-Enra-duo. De Japanner Masaki Yamamoto werd vierde.

De Deen Christian Mathiessen zorgde voor een extra internationaal tintje door als vijfde over de meet te komen. Zaankanter Oscar van Wijk volgde als achtste. Haarlemmer Thomas Hartog noteerde als derde West-Frisiaan een achttiende stek.