West-Frisia

Kemper naar winst Westerklief

De trainingsomloop van Westerklief is een prooi geworden voor Mick Kemper. De Volendammer reed in de slotfase weg uit een kopgroep van vier. West-Frisia Ploeggenoot Bart Lemmen passeerde als tweede de meet, terwijl master Cees Snoek als derde werd afgevlagd. Man van de wedstrijd, Joeri van der Tuin volgde als vierde.

De honderd kilometer lange koers op Wieringen werd vanuit het vertrek gekleurd door Joeri van der Tuin. De renner uit Westerland trok solo ten aanval en zag na twintig kilometer een omvangrijke groep aansluiten, die opvallend genoeg was ontstaan na initiatief van oud-prof Paul Sneeboer.

De koers leek gelopen. Weifeling bij de vluchters en een plots flink samenwerkend peloton zorgde toch weer voor een hergroepering. Van der tuin bleef actief. Hij reageerde op een versnelling van het Volendamse duo Kemper/Snoek. Hoewel het trio snel een voorsprong van meer dan twintig tellen bijeen trapte, kwam er toch nog versterking. Bart Lemmen overbrugde solo het verschil. Achter het kwartet kwam snel weer een jachtgroep tot stand. De groep onder aanvoering van Adne van Engelen zag het verschil echter alleen maar verder oplopen.

In de finale trok Kemper als eerste ten aanval. Zijn kompanen bleven het antwoord schuldig, waarna de zege binnen bleek. Lemmen had vervolgens duidelijk nog meer in de tank dan Snoek, terwijl een leeggereden Van der Tuin als vierde over de meet bolde.

Top 10 Trainingsomloop Westerklief:

  1. Mick Kemper (West-Frisia), 2. Bart Lemmen (West-Frisia), 3. Cees Snoek (Team Coers), 4. Joeri vd Tuin (West-Frisia), 5. Adne van Engelen (Bike Aid), 6. Stijn Ruijter (West-Frisia), 7. Melvin Bos (West-Frisia), 8. Tibor Zwaan (Cyclingteam Thaam Dam), 9. Jelmer Nuyten (West-Frisia), 10. Jeroen Koorn (West-Frisia)