West-Frisia

Wolsink rapste in Amstelveen

Reikhalzend werd er uitgekeken naar de slotmeters. De rappe Patrick Bos, opgegroeid bij de club, maakte zondag onderdeel uit van de kopgroep inde Ronde van Amstelveen. De voormalige Amstelvener bleek echter niet opgewassen tegen Jelle Wolsink. De rappe renner van Vlasman won de spurt van de zes vluchters met fietslengten verschil.

Zoals gebruikelijk in de Corona-periode wedstrijden, lag het tempo zeer hoog. Demarrages volgden elkaar in rap tempo op. De vluchters werden echter steeds snel ingerekend. Toch lukte het uiteindelijk een zestal om de benen te nemen. Jelle Wolsink als enige continentalrenner aan boord kreeg Bos, West-Frisiaan Matthew Overste en het jonge trio Niek Voogt, Bram Kras en Guillaume Visser met zich mee.

Het uitstekend samenwerkende trio moest vol aan de bak. De verschillen bleven klein. Zeker vanaf het moment dat er een jachtgroep ontstond, voelde de vluchters de druk vanuit de achtergrond.

Het zestal bleef echter vooruit, waarna Wolsink vakkundig afrekende met de concurrentie. Bos volgde als tweede voor Voogt die nipt nog Overste wist te passeren. De Fries Visser werd vijfde voor Hrtc’er Kras. Vijftien tellen later toonde Victor Broex zich de rapste van de achtervolgers. Ook Haarlemer Thomas Hartog maakte deel uit van de groep en bolde als twaalfde over de meet.