West-Frisia

Veel pech in Noors avontuur

Geen uitslagen voor de West-Frisia equipe in de twee Noorse klassiekers dit weekend. Zowel zaterdag in de GP Sundvolden als zondag in de GP Ringerike kreeg de equipe juist op de beslissende momenten in beide UCI-koersen te kampen met pech.

Zaterdag zaten zowel Aldert van der Veen als Tijs Dekker goed geposteerd voor de belangrijkste klim van de dag. In de hectiek voor de voet ging het echter mis. Een renner voor Van der Veen ging tegen de grond en nam zowel de Fries als zijn ploegmaat mee. Beide konden nog hun weg vervolgens, maar wisten niet meer terug te keren in het evenlater volledig uiteen gespatte peloton. Enkel Jim en Mike Kes wisten de eerste zware klim vooraan te overleven, maar moesten bij de tweede passage de flink uitgedunde groep laten gaan. Nadat Mike Kes in de afdaling een bocht miste, was het voor hem helemaal over.

Een dag later startte de equipe met frisse moed. Met de door de vol opgelopen schade was Dekker de vooruitgeschoven man. Samen met Jim Kes maakte hij dan ook deel uit van het uitgedunde peloton dat richting de finale snelde. Een lekke band op een gravelstrook nekte de Oosthuizer echter, waarna enkel Jim Kes de plaatselijke ronden bereikte. De West-Frisianen zagen wel hun noorse ploegmaat Sebastian Larsen naar een fraaie 12e stek rijden.