West-Frisia

Van de Vall pakt eerste in Warmenhuizen

Lars van de Vall pakte gister in Warmenhuizen zijn eerste zege van het seizoen. De criteriumspecialist vond een plaatsje in de kopgroep van 6 die de wedstrijd beheerste. Thuisrijder Dex Groen toonde al in de eerste rondes zijn ambities. Na wat schermutselingen reden Groen en Van de Vall weg met Jelmer Asjes, Oldenzaler Per Wiggers, Zuid-Hollander Dennis Buijs en de tweede thuisrijder Sven Burger.

Favoriet Roy Pieters had zich laten verassen en ondanks verwoede pogingen vond hij weinig steun in het peloton gevuld met veel ploeggenoten van Groen en Asjes. Een tweede groepje dat ontsnapte met o.a. Melvin Bos en Joury Ottenbros werd door de koplopers, die het peloton inmiddels al hadden gedubbeld, teruggehaald. Tijdens een chaotische premiesprint ontstond er een breuk waardoor de koplopers minus Sven Burger maar met Roy Pieters, Jesper Rasch, Pascal Aandewiel, Koen Verweij, Martijn Lust en Stefan Wolffenbuttel er nogmaals vandoor gingen.

Vervolgens ontstond er een status quo, het peloton bleef de kopgroep in het zicht houden, maar kleiner werd het gat niet meer. Voorin bleven de 5 samen, Van de Vall drukte vervolgens als eerste zijn wiel over de streep voor Wiggers en een zwaar teleurgestelde Groen. Asjes werd 4e, Buijs 5e en Burger kon zijn 6e plaats nog vasthouden.