West-Frisia

Terpstra heerst in Voerendaal

Mike Terpstra heeft gister op fraaie wijze de Hel van Voerendaal op zijn naam geschreven. De Zaankanter soleerde in de slotfase van de Clubcompetitie klassieker naar de zege.

Van start tot finish bepaalde Terpstra het beeld in de koers. De Dts’er stond vroeg in de wedstrijd aan de basis van een vlucht waarin ook West-Frisiaan Luuk van der Meer en wv Noord-Holland renner Sven Burger een plaats vonden. Waar Burger tot tweemaal toe van fiets moest wisselen en daarmee de aansluiting miste, maakte een tiental met daarbij onder andere Joury Ottenbros en Oscar van Wijk de oversteek naar voren.

Hoewel het verschil tot het peloton lang beperkt bleef, zouden de 28 renners vooraan de prijzen verdelen. Na een nieuwe breuk trokken achttien renners ten aanval. In de laatste twintig kilometer spatte ook die grote groep uiteen. Wil Kleiman en Bart Dielissen leken de prijzen te verdelen. Het duo pakte een mooie voorsprong. Terpstra slaagde er echter in om solo de sprong naar voren te maken. De dertig jarige Dts’er sloot aan. Niet vertrouwend op zijn eindschot trachtte hij zijn medevluchters met demarrages te verschalken. Zijn tweede slaagde, waarna hij met een tiental seconden voorsprong over de meet kwam. Zijn jonge ploegmaat Van Wijk volgde als elfde, terwijl Van der Meer enkele tellen later als veertiende over de meet schreed. Zijn ploegmaat Ottenbros volgde als negentiende.