West-Frisia

Strava wordt betaalsite

Voor de Strava-liefhebbers een teleurstelling. Een groot deel van de interactieve sportersmedium wordt een betaalsite. Eigenlijk is Strava het facebook voor sporters. Een ieder zijn fietsritjes, hardlooptrainingen, wandelactiviteiten, zwem, surf, sup, of weet ik al niet wat voor sportuitspatting worden geregistreerd en getoond aan de buitenwereld. En belangrijker nog, net zoals ‘likes’ op facebook, kan je voor je ritje kudo’s van andere Strava-fetisjisten ontvangen.

Het aantal ‘duimpjes’ kan binnenkort wel eens flink teruglopen. De twee bedenkers van het platvorm zien brood in hun creatie en gaan voor bepaalde functies abonnementsgeld in het leven roepen. Gezien de omvang van de groep gebruikers een slimme, en waarschijnlijk gezien het werk, ook wel een terechte stap.

Het verkrijgen van een kudo’s krijgt echter wel een geheel andere lading. Voor de ‘duimpjes omhoog’ van je volgende medesporters, waar je het stiekem toch voor doet, heb je dus eigenlijk betaald. En daarmee ligt het in de lijn van een bezoek aan een hoerenkast. Want enkel met geld kom je bij beide aan je trekken.

Overigens doet de redactie ook een greep in de portemonnee. Niet voor de hoerenkast, maar wel voor het abonnement van Strava.