West-Frisia

Sam de Nijs fraai derde

Sam de Nijs heeft de mountainbike-fakkel volledig overgenomen van zijn oudere broer Robbert. De rijzige Warmenhuizer snelde gister naar een zeer fraaie derde plaats tijdens de Drie Nations Cup wedstrijd in Spaarnwoude.

De Nijs moest op het geaccidenteerde parcours in Spaarnwoude enkel Milan Vader en Belgisch beloftenkampioen Erno Mccrae voor laten gaan. Zaankanter Ian Schumacher finishte fraai als derde terwijl Hoogkarspelder Arne van der Vliet een uitstekende dertiende stek noteerde. Menno Don haalde als zestiende ook de toptwintig.

Bij de dames ging de zege met opvallend gemak naar Sophie von Berswordt. De Alkmaarse, tegenwoordig woonachtig in Limburg toonde zich veruit de sterkste in Spaarnwoude. De Deense Sofie Hebie Pedersen en Anne Tauber volgden op twee minuten en meer als tweede en derde. Romana Carfora snelde naar een zevende stek, terwijl Ilse Hoornsman en Rosa van Doorn als elfde en twaalfde net buiten de toptien belandden.

Noordkopper Coed Donker reed naar een negende stek bij de junioren. Een dag na zijn zege in de 3-uursrace was Ramses Bekkenk alweer actief in de veteranenwedstrijd. De Schoorlnaar moest zich als vierde tevreden stellen met een plaats net buiten het podium.