West-Frisia

MTB-top NH in spannend vaarwater

Waar de Topklasse zondag de strandrace in Petten volledig linke liet liggen, zorgde de jeugdwedstrijden op het snelle parcours van de Watersnip voor extra spanning in het klassement.

In de oudste categorie trekt Robin Schol als leider naar de slotwedstrijd in Enkhuizen. De Heerhugowaarder verdedigt echter maar een kleine voorsprong op Tuitjehorner Lucas de Vries en Noordkopper Arne Reenders. Nummer vier in het klassement Joeri Schaper maakt echter de grootste aanspraak op eindwinst. De Bergenaar miste reeds een wedstrijd, waardoor hij met schrapresultaat de meeste punten achter zijn naam heeft.

In jeugdklasse 2 leek Niek Ligthart op de winst af te stevenen. De Tuitjehorner schoof echter in de allerlaatste bocht onderuit. Lisa Band profiteerde optimaal en greep de winst. Klassementsaanvoerder Max Preijer volgde als tweede voor de onfortuinlijke Ligthart. Preijer verdedigt in de slotwedstrijd een kleine voorsprong op zijn naaste belager Band.

In de jongste klasse greep Lucas Mercelina de winst. Achter de Zaankanter werd Alkmaarder Mees Oudhuis tweede. Het jonge duo naderde hiermee klassementsaanvoerder Jente Vis die in zijn thuiswedstrijd in Enkhuizen nog vol aan de bak moet.

Met drie zeges lijkt Marijn Schaper de grootste kanshebber bij de junioren. Wie er met de Bergenaar op het podium belandt is nog onduidelijk. Zeker vier mountainbikers maken nog kans op een podiumplaats.

Bij de vrouwen mocht de organisatie een megagroot startveld verwelkomen. Nina Kessler greep de winst voor Tessa Neefjes. Na de matige bezetting in de eerste wedstrijden van de MTB-top was vooral het grote startveld opvallend.

Ook in de funklasse maken nog meerdere mountainbikers aanspraak op eindwinst. Na de strandrace gaat Mitchel Tijssen uit Dirkshorn aan de leiding. Met het streepresultaat en de dubbele punten in de slotwedstrijd is hij echter nog lang niet zeker van eindwinst.