West-Frisia

Fransen’s Favorieten

Vandaag begint voor veel wielervolgers pas echt het wielerseizoen. Hoewel er in het zuiden van Europa al is gekoerst en ook in de zandbak van de Emiraten de eerste worldtour plaatsvindt kijkt toch de zichzelf respecterende wielervolger toch vooral uit naar ‘het openingsweekend’. Vandaag trapt men af met de Omloop het Nieuwsblad, ofwel voor de oude kijkers de veel fraaiere naam, ‘Omloop ’t Volk’. Na het ontslag van Nostradamus is er met Pim Fransen een nieuwe ‘voorspeller’ in huis gehaald. Voorlopig is de redactie zeer onder de indruk. De eerstejaars junior blijkt niet alleen talentvol op de fiets, maar ook zeer ingewijd in het wielerpeloton der broodrenners.

Overigens heeft hij zich beperkt tot de mannenkoers. “Van de vrouwen heb ik geen verstand”, luidde zijn bescheiden mening.

Lees, kijk en huiver: Vandaag staat de Omloop Het Nieuwsblad op het programma, de traditionele openingsklassieker van het seizoen. Wie kroont zich tot winnaar van de eerste grote klassieker dit seizoen en tevens, wie schrijft zich af voor de Ronde van Vlaanderen, immers nog nooit won een coureur beide wedstrijden in een seizoen.

De Omloop Het Nieuwsblad wordt betwist op de de ouwe finale van de Ronde van Vlaanderen. Verschil tussen Vlaanderen en de Omloop is het verschil van afstand en dat brengt ons bij de grote favoriet van vandaag, Zdenek Stybar de Tsjech van Deceuninck Quickstep en oud winnaar zal gebrand zijn om te winnen vandaag na het overlijden van zijn grootvader.

Een andere favoriet voor de Omloop is toekomstig vader Julian Alaphilippe. De Fransman van wederom Deceuninck Quickstep heeft nog iets te goed in vlaanderen na zijn val vorig jaar in de Ronde en dus ook hij zal hier graag winnen. Iemand die daar een stokje voor moet steken is good old Greg van Avermaet, de man van AG2R-Citroën zal iedereen afschrikken met de lelijke pakjes van zijn ploeg en heeft een extra opdracht meegekregen van zijn ploegmakker Gallopin. Die opdracht luidt; zorgen dat Alaphilippe niet wint, want na het stuklopen van de relatie met Marion Rousse is Alaphilippe met haar aan de haal gegaan. Dat wil gallopin niet zonder slag of stoot laten gebeuren. Helemaal niet omdat het nieuwe koppel een kind verwacht.

Een andere kanshebber voor de winst in de Omloop is de Deen Sören Kragh Andersen. De tweevoudige etappewinnaar van de jongste Tour zal voor een hogere positie willen gaan dan vorig jaar en zal dan bij de beste twee moeten zitten. Man in vorm Tim Wellens zal na zijn triomf in de Bessèges weer willen schitteren in koers, maar een nadeel voor de heer van Lotto Soudal is dat er vandaag boven Vlaanderen een zonnetje staat te schitteren. Yves Lampaert zal ook een man zijn die tot diep in de finale zal meedoen voor de overwinning. Wat ook in het voordeel van de Belg spreekt is dat de Omloop ‘slechts’ tweehonderd kilometer is.

Favorieten voor de Omloop Het Nieuwsblad:

Stybar Alaphilippe, Van Avermaet Kragh Andersen, Tim Wellens, Yves Lampeart