West-Frisia

Duchenne Heroes-rit geslaagd

Samen met een aantal kompanen stapte Misael van Leeuwen zaterdag op de fiets voor een zeer lange rit naar het Drielandenpunt in Limburg. Doel was het inzamelen van geld voor de bestrijding van de ziekte van Duchenne. Van Leeuwen, verzorgde een verslag van de lange dag.

*“Afgelopen zaterdagochtend om 6:00 uur vertrokken, Joffery Bruin, Jeroen van Melsen, Jeroen Koning, Marcel Boerrigter, Michel Kreder en West-Frisianen Peter Koning, Niels Schooneman en Misaël van Leeuwen, vanaf de Broekerhavenweg voor een rit naar het mooie zuiden. Oud bekende Richard Koorn sloot aan tot Harderwijk. Naast de fietsers hadden de mannen steun vanuit de volgauto’s van Fred, Cora en Bonneke. De voornamelijk mountainbikers hadden voor deze dag hun MTB omgeruild voor een racefiets, behalve Misaël van Leeuwen ,die hield het bij zijn aluminium gravelbike. Omdat door corona de Duchenne Heroes (700km mtb-en in 7 dagen) niet door kon gaan bedacht Misaël van Leeuwen een andere uitdaging, om geld in te zamelen voor onderzoek naar een medicijn tegen de spierziekte Duchenne. Fietsen naar Vaals, daar zou tenslotte de finish zijn van de afgelaste 7 daagse toch. De slordige 280KM werden dankzij het vele kopwerk van ex profs Peter Koning en Michel Kreder en winnaar van de strand Hoek van Holland - Den Helder bij de basisleden, Marcel Boerrigter in een fietstijd van 9 uur en 50 minuten afgelegd.

Met slechts 2 lekke banden op de dijk naar Lelystad en een bijna niet te noemen valpartij verliep de tocht voorspoeding. Op 93 km was de eerste stop in Otterlo. Daar kregen de mannen een warme soep, pannenkoeken en koffie aangeboden op Het Mussennest. Na 180km had Misaël van Leeuwen een kleine hongerklop maar op 207Km stonden Brian en Mikka met hun ouders en wat vrienden, klaar voor hem met heerlijke verse abrikozenvlaai. De ontmoeting met deze mannen en de vlaai gaf prompt weer nieuwe energie. Met de finish op het drielandenpunt werd duidelijk dat de actie € 5435,10 had opgeleverd!! Middels deze weg iedereen bedankt voor jullie support!” *