West-Frisia

Doorstroming lastig

Het wedstrijdloze seizoen zal zich vooral laten voelen in de doorstroming. Zowel bij de profs als de continentalteams lijken ploegen er voor te kiezen om de contracten van de renners te verlengen. Een ploeg als Wanty-Gobert heeft reeds aangegeven als zijn renners te willen behouden. Op een iets lager niveau doet continentalteam Volkers Wessels hetzelfde. Een handelswijze die zeer waarschijnlijk door veel teams wordt gevolgd.

Van onder tot boven levert dit problemen op. Talentvolle continentalrenners zien de kans op een stap omhoog geminimaliseerd. Zowel het gebrek op plaatsen bij de profteams als het gebrek aan mogelijkheden om jezelf als renner flink in de kijker te rijden, laat zich voelen.

Ook onderin de ‘boom’ zal de ‘Corona’ zich laten voelen. Renners van clubteams hebben weinig kans op een stapje omhoog. Hetzelfde geldt voor tweedejaars junioren, waarvoor, ondanks de huidige mêlee aan opleidingsteams, zeer waarschijnlijk weinig plaatsjes vrij zullen zijn. Daarnaast is het ook voor de talentenzoekers zonder wedstrijden zeer lastig om zonder wedstrijden de juiste renners op te pikken.