West-Frisia

DK’s in Amsterdam en Alkmaar

De districtskampioenschappen van Noord-Holland zullen dit jaar plaatsvinden in Amsterdam en Alkmaar. In Amsterdam zal men tegen elkaar strijden op het wielerparcours van Sloten. Hier zullen de masters aan de bak moeten, evenals de nieuwelingen, sportklasse en amateur renners. Het parcours van Wielervereniging Amsterdam en ASC Olympia heeft in het verleden goede resultaten opgeleverd voor West-Frisia. Zo kroonde Luuk Goede zich in 2010 tot districtskampioen bij de elite door te winnen op Sloten.

De elite, beloften en junioren zullen aan de bak moeten in Alkmaar. Het industrieterrein Beverkoog zal het strijdtoneel vormen voor deze categorieën. Ook deze locatie is in het verleden meerdere malen gebruikt voor deze wedstrijd.

Al bij al is de vroege bekendmaking van de locatie voor de districtskampioenschappen een hele verbetering ten opzichte van vorig jaar. Toen is er lang gezocht naar een club die dit evenement kon organiseren voor de masters, sportklasse en amateur renners. Lang leek het erop uit te gaan draaien dat het niet door zou gaan totdat HRTC DOK zich nog op een laat moment kandidaat stelde. Het gevolg van het late moment was echter wel dat het aantal deelnemers tegenviel. Tegenvallende deelnemersaantallen hoeven er nu in ieder geval niet verwacht te worden op Sloten. Het immens populaire rondje zal ongetwijfeld veel deelnemers op gaan leveren. Het districtskampioenschap zal plaatsvinden op tweede pinksterdag wat dit jaar op 5 juni valt.