West-Frisia

De Nijs sterkste in Scheveningen

Een rustperiode kreeg voor Robbert de Nijs een prima vervolg. De Warmenhuizer greep gister de winst in de strandrace van Scheveningen. De Mtb’er uit het Flexwinkel-team kreeg Brabander Ronan van Zandbeek en Sem Huitema mee op het podium.

Enkele tientallen meters na het vertrek was de koers reeds beslist. De lastige draai bij het opgaan van het strand zorgde voor een zeer vroege breuk, waarvan een achttal handig gebruik maakte. Daarachter werd vanwege de teambelangen vooral naar elkaar gekeken. De voorsprong van de acht liep dan ook snel op, terwijl de in sukkeldraf rijdende groep achtervolgers steeds verder uitgroeide. De passage van Katwijk zorgde voor enige tumult bij de achtervolgers, maar al snel smolt een groot deel van de groep weer samen.

Op de terugweg kreeg de Immingploeg de deksel op de neus. Het afstopwerk werd niet beloond. Kopman Bram Imming viel vooraan weg na een lekke band. De zeven overgebleven renners vooraan zorgde voor een interessante finale. Henry Kes leek te profiteren. De ouderdomsdeken uit Volendam koos het juiste moment voor een uitval. De vijftiger leek op weg naar winst, maar werd in extremis toch nog achterhaald, waarna De Nijs op het losse zand technisch de beste bleek. Van Zandbeek, de jonge Huitema, Zuid-Hollander Jordy Buskermolen, Stefan Vreugdenhil en Volendammers Cees Snoek en Kes volgden. Tino Haakman leek na het kiezen van een compleet andere lijn vanuit de tweede groep op weg naar een achtste stek, maar zag onder andere Michel Kreder en Roy Beukers nog voorbij snellen.