West-Frisia

Zware koers in Midden-Brabant

Zo aan het slot van het seizoen kregen de renners in de Ronde van Midden-Brabant nog een zware koers voorgeschoteld. Wind en een paar valpartijen zorgden al snel voor een flink versplinterd veld.

West-Frisia zag zich in eerste instantie vooraan vertegenwoordigd door Aldert van der Veen en Niek Hoornsman. Na een door Beat tot stand gebrachte samensmelting ging veertiental renners op avontuur. Mede door de druk vanuit de achtervolgers dunde de kopgroep uit tot een achttal renners. Vooraan trachtte Beat-hardrijder Guilaume Visser, vorig jaar nog actief bij West-Frisia, solo weg te rijden. Achter zijn achtervolgers werd het tempo mede door de West-Frisianen verder de hoogte ingejaagd, waardoor ze in de slotmeters een groot deel van de vluchters achterhaalde.

Max Kroonen greep de winst. Hij wist nog nipt Visser te achterhalen. Met Mathijs Buchli op plaats vier, Victor Broex op plaats acht, Igor Baars op plaats dertien, West-Frisiaan Jesse de Rooij in zijn spoor op plaats veertien en de jonge Pepijn Veenings op plaats zestien kende de uitslag een opvallen groot Noord-Hollands gehalte.