West-Frisia

Sportklasse/Amateurs

De sportklasse- en amateur-renners zijn goed vertegenwoordigd binnen West-Frisia.

Trainingen

Op de zaterdagochtend tot eind maart en zondagochtend het hele jaar zijn er gezamenlijke duurtrainingen die vertrekken vanaf het Streekbos.

Op de dinsdagavond vanaf eind maart wordt er gezamenlijk wedstrijdgericht getraind met de overige klassen, vertrek vanaf het Streekbos.
Voor meer info: http://www.wvwestfrisia.nl/clubinfo/training

Op de woensdagavond is er van april t/m september de zomeravondcompetitie op het "rondje" in het Nassaupark in Bovenkarspel. De competitie bestaat uit normale wedstrijden, drie maal een tijdrit op de houtribdijk en een puntenkoers.
Voor meer info: http://www.wvwestfrisia.nl/wedstrijden/zac

Ook kan je je voor andere trainingen aansluiten bij de offroad afdeling van West Frisia. Dit doen de meeste renners in het najaar.

Wedstrijden

Roy Lennings op het podium Kasimir den Hertog in Hoogkarspel Als sportklasse of amateur renner kun je namens West-Frisia zowel deelnemen aan wegwedstrijden als aan offroad (mountainbike, cyclocross) wedstrijden. Hoogtepunten van ons programma zijn de twee meerdaagsen voor ploegen die Noord-Holland rijk is, namelijk de Meertour en Tour de Lasalle.

Daarnaast kun je met je sportklasse- of amateurlicentie deelnemen aan de vele criteriums of open wedstrijden die Noord-Holland en Nederland rijk zijn.

Lidmaatschap

Bas de Jong (l) en Arjen Neefjes in actie Nico Leijen van start in een tijdrit Om een licentie aan te vragen dien je eerst lid te worden van West Frisia. Hierna kun je bij de KNWU een licentie van jouw voorkeur aanvragen.

Als je vragen hebt over de sportklasse en/of amateurs kun je je wenden naar een van de commissieleden sportklasse-amateurs

Ivo Huisman

Je kunt ons bereiken via: sportklasse-amateurs@wvwestfrisia.nl