West-Frisia

Worldseries Gravel ontploft

De Worldseries Gravel blijkt een schot in de roos. In haar tweede seizoen trok de mondiale reeks aan wedstrijden al flink meer deelnemers. De reeks, waarin plaatsing voor het WK kan worden afgedwongen, krijgt in 2024 maar liefst zeven nieuwe evenementen.

In Europa wordt de reeks aangevuld met een wedstrijd in het Oostenrijkse Velden am Wörthersee. De daar woonachtige Johnny Hoogerland is één van de organisatoren. Ook het Italiaanse eiland Sardinië, het Duitse Singen, Wales, het Zwitserse Villars-sur-Ollon en het Spaanse Girona zijn aan de reeks toegevoegd. In Afrika kan er naast een wedstrijd in Kigali ook worden deelgenomen aan de Safari Gravel Race in het Keniaanse Naivasha.

De NL-Series, de Nederlandse gravelreeksreeks lijkt veel minder groei door te maken. De populariteit van de mondiale reeks lijkt vooral een gevolg van de invoering van de vele leeftijdscategorieën. In Nederland worden er geen leeftijdscategorieën gehanteerd, wat vooral resulteert in een grote uitstroom van oudere deelnemers.