West-Frisia

Wederom Burger

Binck Burger heeft zaterdag voor de tweede maal een rit op Schelphorst op zijn naam geschreven. Op het rondje op het Wieringerwerfse industrieterrein klopte hij nipt Roel Koenis en Jaap Dudink.

De derde trainingskoers werd verreden onder prima weeromstandigheden. Het aangename zonnetje en de lichte bries zorgde voor 51 lachende gezichten aan de start van de wedstrijd. Een mooie verzameling van elite, amateurs en enkele nieuwelingen.

Na de neutrale ronde ging het peloton meteen hard van start. Er waren vele ontsnappingspogingen maar door de hoge snelheid (45.4 km/h over de hele wedstrijd) bleef niemand lang vooruit. Na 45 minuten vormde zich de eerste serieuze kopgroep van elf man met daarbij onder andere de winnaar van rit 1 Binck Burger. De voorsprong groeide snel en de samenwerking was goed. Toch zagen onder andere Kay Blokdijk en Jaap Dudink, winnaar van rit 2, kans om met een paar man de aansluiting te vinden vooraan. Hierdoor ontstond er een grote kopgroep van in totaal zeventien man.

Het peloton werd al snel op een minuut achterstand gereden en na een uur koers gaven zij de strijd op. De kopgroep kon zich in de laatste vijf ronden volledig concentreren op de eindsprint. Hoewel Bram Kras het nog solo probeerde vanuit de kopgroep kwam het in de laatste ronde toch weer bijeen. Een spannende sprint volgde waarbij wederom Binck Burger de rapste was voor Roel Koenis en Jaap Dudink.

Uitslag: 1. Binck Burger, 2. Roel Koenis, 3. Jaap Dudink, 4. Joost Nat, 5. Sjors de Waard, 6. Berend Bervoets, 7. Tibor Zwaan, 8. Jelle Bervoets, 9. Jop Kras, 10. Roderick van Vierbergen