West-Frisia

Veling geflankeerd door geel

Ook een West-Frisia duo kon gister Quinten Veling niet van een nieuwe zege houden. Na al een serie van overwinningen snelde de Monnickendammer gistermiddag ook naar winst in de Ronde van Beverwijk. West-Frisianen Tijs Dekker en Pim Fransen maakten het podium compleet.

Al vroeg in de koers stond Dekker aan de basis van de beslissende vlucht. Met nog maar net drie ronden achter de rug trok hij alleen op avontuur. Na enkele ronden ziet de Oosthuizer, momenteel ook een vaste gast op de podiums, onder aanvoering van favoriet Veling een viertal achterop komen.

De vijf vooraan, snel teruggebracht tot een viertal verdedigen lang een voorsprong van enkele tientallen seconden. Uiteindelijk blijkt het kwartet vooraan sterker dan het uitgedunde peloton en mag het viertal voor de zege strijden. Met twee vooraan tracht het West-Frisia duo Fransen/Dekker hun overtal uit te spelen. Ook Houtec-renner Marijn Frankes en Veling trachten weg te komen. Hoewel Frankes en Fransen die in de beugels moesten, bleef het viertal bijeen. In de lange spurt ging Dekker van ver aan. Veling remonteerde hem echter en mocht een nieuwe overwinning bijschrijven.

Eerder op de dag was er ook al succes voor West-Frisia. In de Sportklasse koers snelde oud-elite-renner Stefan Appelman naar de tweede stek.