West-Frisia

Rasch tweede in de Kempen

Een dag na zijn achtste plaats in Veenendaal-Veenendaal, bleek Jesper Rasch alweer goed hersteld. De renner van A Bloc spurtte in de Omloop van de Kempen naar de tweede stek. In de finishstraten van Vendhoven moest hij enkel Coen Vermeltfoort voor laten gaan.

De omloop van de Kempen kreeg een weinig spannend koersverloop. Drie renners trokken na een zestigtal kilometers ten aanval. Vanuit het peloton werd er weinig aanstalten gemaakt om de drie snel te achterhalen. In de slotfase werden de koplopers onder leiding van de VolkerWessels formatie vakkundig op het juiste moment ingerekend, waarna Vermeltfoort Rasch voorbleef. Zaankanter Yoeri Havik spurtte naar een achtste stek. Joost Nat werd zestiende, terwijl Jesse De Rooij als twintigste naar de beste uitslag van de West-Frisianen reed. Ploegmaat Tijs Dekker volgde als 25e, terwijl Niek Hoornsman als 41e werd genoteerd.

A Bloc nam de leiding in de ploegenstand over van Beat. West-Frisia volgt in de stand met contnentalteams en clubs op een achtste plaats. Met nog twee wedstrijden voor de boeg is West-Frisia nog volop in strijd om als beste clubploeg uit de strijd te komen. De beste vier clubploegen in de stand verzekeren zich ook van een plaats in de Topcompetitie in 2024.