West-Frisia

Oud-kleppers

De wielerkenners met enige historische kennis herkent de namen. De top van de Sportklasse-wedstrijd van de Ronde van Nibbixwoud kenmerkte zich door een aantal bekende namen. Maurice Vrijmoed klopte medevluchter Sam Boon. Vrijmoed kende ver terug een opvallende carrière. Maar liefst vier jaarlang vond hij onderdak bij Nederlandse topploegen. Twee jaar hiervan maakte hij zelfs deel uit van de opleidingsformatie van de Rabobank.

Vluchtgenoot Sam Boon was nooit elite-renner, tot spijt van een talentscout. De renner uit Hem maakte een tiental jaar terug een opvallende opmars in het marathonschaatsen. Ondanks verschillende pogingen, maakte de van het talent bulkende Boon nooit de overstap.

De als derde finishen Bart Sinnige kende een geheel ander koersverleden. Als junior gold hij als een vaste prijsrijder. De overgang naar de beloften verteerde hij echter minder. Al na enkele maanden hing hij zijn koersfiets aan de wilgen, om die er jaren later toch weer uit vandaan te halen.

Nummer vier in de uitslag kende een geheel ander verleden. Ook Robbert-Jan Mol kende prima jaren bij de jeugd, nieuwelingen en junioren. Zelfs een jeugd NK prijkt op zijn naam. De Nibbixwouder noteerde verschillend overwinningen bij de elites in binnen en buitenland en reed een seizoen rond als LSE renner bij Ruiter Dakkapellen.