West-Frisia

Laatste titels voor Mouton en Van der Tuin

Waar de provinciale titelstrijd volgend jaar wordt gekoppeld aan Zuid-Holland, werden zondag de laatste Noord-Hollandse titels een prooi geworden voor Raphael Mouton en Joeri van der Tuin. De Westerlander volgde daarmee zijn ploeggenoot Mike Kes op.

De wedstrijd op het clubparcours van DOK viel al vroeg in zijn plooi. Terwijl thuisfavoriet Thijs Zuurbier nog achteraan meehobbelde, namen de Pettenaar Mouton, Westerlander Van der Tuin en Zaankanter Tom Jonkmans de benen.

Met Van der Tuin als enige elite vooraan was het pleit snel beslecht. Zijn ploegmaten in de achtergrond lieten het werk aan de concurrentie over die niet tijdig ingreep. Als snel had het trio een veertigtal seconden voorsprong.

Vervolgens leek de koers even te kantelen. De jacht werd geopend en het verschil liep terug tot een halve minuut. Het trio vooraan bleek echter sterker dan de samenwerking, waarna al snel de koplopers echt uit het zicht verdwenen.

Nadat het kleine peloton was gedubbeld, trok een vijftal ten aanval. De vijf eliterenners zouden strijden om de podiumplaatsen achter Van der Tuin. Monnickendammer Quinten Veling toonde zich de rapste voor Volendammser Mick Kemper, die eveneens voor West-Frisia uitkomt. Zijn ploegmaat Bas Feenstra greep het brons bij de beloften, terwijl in de strijd om de zege eerstejaars Mouton in de sprint zijn medevluchter Jonkmans aftroefde en daarmee zijn eerste overwinning noteerde.

Bij de junioren ging de zege naar Collin Westbroek. Een lange solo van Bram Danklof kleurde de wedstrijd. De DTS'er werd echter met een ronde voor de wielen ingelopen.