West-Frisia

Drie voor Dekker

Tweemaal was hij afwezig. Gisteravond stond Tijs Dekker echter weer aan het vertrek van de clubrit en drukte direct zijn stempel weer op de uitslag. In de kopgroep van drie toonde de elite-renner zich de sterkste door Jens Pronk en Ruud Appelman naar plek twee en drie te verwijzen.

Het duurde even voordat de zesde clubrit van de Zomeravondcompetitie goed op gang kwam. Het niet omvangrijke startveld in combinatie met de wind die over het clubparcours stak maakte het niet eenvoudig de koers open te breken. Tijs Dekker was de eerste die probeerde met het dubbelen van het B-peloton slim gebruik te maken van de renners voor hem. Zijn demarrage vlak voor het passeren van de groep achtergebleven renners zorgde ervoor dat het veld uit elkaar kwam te liggen. Onder aanvoering van onder andere Jaap Dudink kwam de groep een ronde later weer bij elkaar.

Halfweg koers was het Ruud Appelman die reageerde op een uitval van Jens Pronk. De twee renners kregen een kleine halve ronde cadeau van het peloton, maar zagen zich weer ingelopen worden door de rest van het veld. Met nog een half uur op de klok was het wederom de aanvallende ingestelde Pronk die Tijs Dekker met zich meekreeg in een nieuwe poging. Appelman zag het gevaar en wist nog net de oversteek naar de twee te maken. In de achtergrond werd nog getracht de drie renners terug te halen, maar voorin werd onder aanvoering van een sterk ogende Dekker goed samengewerkt.

Bij het ingaan van de laatste ronde ging Dekker de sprint van kop af aan en pakte zo zijn derde overwinning van het seizoen.

In de B-Klasse toonde Jesper Bot zich de sterkste voor Ruud van Stralen en Mark Ooijevaar. Bij de nieuwelingen was het ditmaal Linus Kwakman die de winst greep, voor Tijm Meskers.