West-Frisia

Dekker klaart klus

Starten met druk. Tijs Dekker ging er gister in de Ronde van Venhuizen zeer goed mee om. Na een serie van goede uitslagen startte de Oosthuizer van West-Frisia als topfavoriet. De West-Frisiaan maakte zijn status waar en greep zijn eerste overwinning van het seizoen.

De koers verliep niet helemaal volgens plan voor de West-Frisianen. De equipe trachtte twee renners in de vlucht te krijgen. Een opzet die strandde. Vier renners, waaronder Dekker namen al vroeg in de wedstrijd de benen. Mike Kes trachtte solo over te steken. Drie ronden lang reed hij op veertig meter, maar aansluiten lukte niet, waarna hij terugviel in het peloton.

Ook een vijftal dat naar de vier vooraan trachtte over te steken, moesten het hoofd buigen. Het kwartet dubbelde het peloton, waarna de eerste achtervolgers vakkundig op afstand werd gehouden.

In de slotronde kreeg Dekker vervolgens de zege op een presenteerblaadje. Terwijl de renner in zijn spoor vooral bezig was met de renners achter hem, versnelde Dekker van kop. Met al een ruime voorsprong denderde hij uit de laatste bocht, waarna het verschil enkel maar groter werd. Ruim voor de streep kon de West-Frisiaan dan ook het zegegebaar maken.

Floris von Bonninghausen snelde naar de tweede stek, voor de Venezolaanse vluchteling Alexander Villasmill. Rick van der Wal passeerde als vierde de eindstreep. Weinig Noord-Hollanders meldde zich vooraan. Jim Kes snelde naar een zevende stek voor Zaankanter Danny Kroeze. Mike Kes volgde als tiende voor ploeggenoot Sven Broekaart.