West-Frisia

De trukendoos van Tijm

Al honderden malen leidde de truc tot succes in de criteriums of het marathonschaatsen. Schaats- en wielertopper van weleer Dries van Wijhe maakte de truc tot een kunst. Gisteravond Meskers tijdens de Zomeravond Competitie wedstrijd van West-Frisia zorgde Tijm Meskers voor een nieuw hoofdstuk. De jonge Wieringerwerfer gebruikte de afsprintende gedubbelden om zijn medevluchters te verrassen en naar de zege te rijden.

De nieuweling uit Wieringerwerf maakte optimaal gebruik van de omstandigheden. Zonder een flink aantal toppers, lag het tempo behoorlijk lager dan de week eerder tijdens het LangeAfstand Kampioenschap. Bij een versnelling van Pim Fransen wist hij net op tijd zijn wagentje aan te haken, waardoor hij met nog vier renners in de finale belandde.

Het leek vooral op een spurt uit te draaien tussen Fransen en Dudink, Dit was buiten Meskers gedacht. Meeglijdend met de afsprintende gedubbelden raakte juist de jaren jongere telg alleen vooruit. Het verraste kwartet achter hem naderde tot een twintigtal meters, maar het kwartet had vooral oog voor elkaar.

Uiteindelijk zagen zij Meskers net genoeg voorsprong nemen om naar zijn eerste zege te rijden. Dudink snelde naar plaats twee voor Fransen, klassementsleider Tino Haakman en zijn plaatsgenoot Lars Terpstra.