West-Frisia

De ‘Beat-Dude’

De wereld heeft vreemde kostgangers. Dat geldt zeker voor de Beat-club. Bij de ‘vereniging’ die is opgericht onder de continentalformatie kan een ieder terecht. De in blauw acterende ploeg ziet dan ook zijn aanhang groeien.

En dat trekt vreemde kostgangers bleek wel in de Worldgravelseries wedstrijd in Valkenburg. Verschillende blauw-hemden gooiden zich in de strijd. Zo ook de ‘Beat-dude’. Onder luid uit zijn telefoon schallende hardrockmuziek denderde hij over het geaccidenteerde gravelparcours.

Waarschijnlijk ging het minder goed dan gehoopt. Vanuit de voorste contreien zakte hij steeds wat verder naar achter. Oudere achter hem gestarte deelnemers reden hem achterop. Zo ook veteraan TH. In de slotronde van drie haalde de West-Fries de ‘Beat-dude’ in. En zoals wel vaker vond hij het nodig om een opmerking te maken tegen de beduidend jongere gravelaar.

Met “Je muziek is beter dan je benen”, trachtte hij de schallende rockers vanuit de achterzak te overschreeuwen. De 'Beat-dude’ kon er niet mee lachen. Zijn reactie was dan ook navenant. Met “Klootzak", verwelkomde hij de veteraan, om zijn woorden kracht bij te zetten door tien kilometer lang niet over te nemen. Zijn strijdplan reikte echter verder. Met een verschroeiende demarrage trachtte de blauwe krijger, zijn tot rivaal bestempelde vervolgens te lossen.

De veteraan werd er niet warm of koud van en haalde het opgewonden standje even later op een klimmetje weer in, om vervolgens in het spoor van de muzikaal gedrogeerde over de meet te bollen. Na 113 kilometer lang spelen in het gravel stopten de Rockers eindelijk met spelen. De vrede werd echter nooit meer getekend.