West-Frisia

Veling meer dan in orde

Met nog een maand richting het NK-tijdrijden te gaan, werd Quinten Veling zich op als één van de medaillekandidaten. De elite-renner uit Monickendam snelde vrijdag naar de snelste tijd tijdens het Distriktkampioenschap tijdrijden in Enkhuizen.

Ook belofte Pepijn Veenings door op de 22 kilometer lange chronorit voor de eerste maal onder de 27 minutengrens. Hij bleef daarmee nipt Joos Nat voor. Het duo zag ruim achter zich een felle strijd voor plaats drie. Justin de Hart bleef een serie van West-Frisianen nipt voor.

Bij de junioren toonde Nathan van Eekelen zich de beste. De Amsterdammer was meer dan één minuut rapper dan de naaste concurrenten. Bij de nieuwelingen ging de winst naar Youri Zijlstra. De Zuid-Hollander zag achter hem Amsterdammer Samuel Gunnink naar de snelste Noord-Hollandse Distrikttitel rijden.

Bij de vrouwen toonde Vera Tieleman uit Nijmegen zich de rapste. Zij bleek net even rapper dan belofterenster Rosan Koper uit Heemskerk.

Ruud Bakker trad in de voetsporen van zijn vader en noteerde de snelste tijd bij de masters 40+. Pettenaar Bram de Waard moest vijftigtal toegeven op de 28.30 minuten van de Zaankanter. Beukers teamgenoten Marcel Beukers reden naar de overwinning in 50+ en de 60+ categorie.

DK tijdrijden per categorie