West-Frisia

Hoornsman in de kopgroep

In de kleuren van West-Frisia proeft mountainbiker Niek Hoornsman dit jaar aan het koersen op de weg. De belofte uit de Wieringermeer blijkt ook prima uit de voeten te kunnen op de wegfiets. Gister snelde hij naar een achtste stek in de Kersenronde van Mierlo.

In de klassieker die onderdeel uitmaakt van de beloftencompetitie vond Hoornsman een plaatsje in de kopgroep. Bij de negen vluchters was zoals vaker in de U23-reeks het Belgische gehalte zeer hoog. Maar liefst zes van de negen vluchters waren afkomstig van de andere zijde van de landsgrens.

De kopgroep moest flink knokken om in de slotfase uit de greep van de achtervolgers weg te blijven. De vluchters trapten flink door, maar op het beschutte parcours bleek zelfs een gemiddelde van 47,5 kilometer per uur maar nipt genoeg om uit de greep van het peloton te blijven. Met slechts een kleine voorsprong ging het negental de slotkilometer in, waarna Luca Meester van het Belgische EFC naar de winst spurtte. Achter hem volgde zijn ploegmaat Michel Nuytten als tweede voor de Nederlander Axel van der Tuuk. Hoornsman bolde als achtste over de meet. In het peloton spurtte zijn ploegmaat Maiko Timmer naar een 29e stek.