West-Frisia

Appelman grijpt winst

Vier jaar stond hij droog. Ruud Appelman greep gisteravond echter weer de winst in een clubrit bij West-Frisia. Met een goed getimede aanval in de slotfase bleef hij de concurrentie nipt voor.

Pim Fransen kleurde lang de wedstrijd. De eerstejaars belofte uit Andijk koos solo voor de aanval. Hoewel zijn voorsprong nooit echt groot zou worden, duurder het wel lang voordat hij werd ingerekend.

Vervolgens was het vooral Ruud Appelman die enkele malen aan de gashendel trok. Samen met Tygo Nicolai, Tino Haakman en Evert Bot trok hij ten aanval. Nadat het kwartet was ingerekend vond hij Haakman, Jens Pronk en herintreder Nico Leijen aan zijn zijde. Met een voorsprong van meer dan twintig tellen leken de vluchters gevlogen.

Er volgde echter toch weer een samensmelting, waarna een druistige Appelman opnieuw ten aanval trok. Haakman sloot wederom aan. Een mooie voorsprong trapte de twee bijeen, maar ook ditmaal bleven de aanvallers niet buiten schot. Op nog geen vijf ronden van de meet sloten Fransen, Pronk en Bot aan.

Amateur Appelman hield echter het heft in handen. Met uitvallen bleef hij zijn concurrenten onder druk zetten. Zijn laatste aanval op iets meer dan een kilometer van de finish was de juiste. Fransen trachtte nog op zijn wiel te komen, maar aarzelde voor Appelman net lang genoeg nadat Pronk en Haakman aansloten. Pronk trachtte vervolgens de bakens nog te verzetten, maar zag Haakman en Fransen nog voorbij komen.

In de B-klasse ging oude bekende Nico Leijen met de zege aan de haal. Zijn Enkhuizerse plaatsgenoot Ruud van Stralen leidt het klassement. Bij de nieuwelingen ging Linus Kwakman met de winst aan de haal.

Uitslag

pl naam woonplaats
1 Ruud Appelman (Grootebroek)
2 Tino Haakman (Venhuizen)
3 Pim Fransen (Andijk)
4 Jens Pronk (De Rijp)
5 Evert Bot (Grootebroek)
6 Tygo Nicolai (Hoogkarspel)
7 Nico Leijen (Enkhuizen)
8 Jaap Dudink (Andijk)
9 Ruud v. Stralen (Enkhuizen)
10 Rick van der Berg (Wervershoof)

Stand

pl naam woonplaats TOT
1 Jaap Dudink (Andijk) 62,2
2 Tygo Nicolai (Hoogkarspel) 60
3 Tijs Dekker (Oosthuizen) 50,3
4 Tino Haakman (Venhuizen) 49
5 Jens Pronk (De Rijp) 37
6 Mike Kes (Volendam) 35,1
7 Bas Feenstra (Spanbroek) 35
8 Ruud Appelman (Grootebroek) 32,1
9 Pim Fransen (Andijk) 32
10 Ruud v. Stralen (Enkhuizen) 32
11 Evert Bot (Grootebroek) 31
12 Jim Kes (Volendam) 28
13 Robbert-Jan Mol (Wognum) 20
14 Joeri van der Tuin (Westerland) 18
15 Jesper Bot (Grootebroek) 18