West-Frisia

Zwart boven grijs

Hij drukte de jonge concurrenten de neus nog weer even op de feiten. Zuinig rijdend profiteerde Paul Sneeboer van de concurrenten. Met een late juist getimede demarrage verschalkte hij zijn tegenstanders. De ex-prof kwam echter niet als winnaar over de meet. Met nog 600 meter te gaan, kneep hij in winnende positie in zijn remmen om de jonge garde toch voor de winst te laten sprinten.

Jaap Dudink greep dan ook de zege in de eerste clubrit van de Zomeravond Competitie van West-Frisia. De Andijker bleek op het rondje in Bovenkarspel net even rapper dan zijn jonge opponent Arne van der Vliet. Ruud Appelman spurtte naar plaats drie.

Appelman en Dudink waren de renners die zich op het clubrondje het meest regelmatig lieten zien. Dudink koos meerdere malen voor de aanval. Ook Appelman reed solo vooruit. De Grootebroeker zag zijn laatste poging op twee ronden voor de meet stranden. De sprint leek niet te vermijden. Sneeboer toonde zijn jonge rivalen nog maar eens aan, dat timing de belangrijkste factor is bij aanvallen, maar de altijd in het zwart koersende coureur verkoos er vervolgens voor om niet naar de winst te rijden en miste daarmee de eerste grijze leiderstrui van de ZAC competitie.