West-Frisia

Winst Van Breda en Mouris

Teun Mouris mag zich opnieuw districtkampioen bij de beloften noemen. Samen met Rick van Breda, die de titel bij de elites pakte, beheerste de renner van de Amstel het districtkampioenschap in de Schermer.

Het tweetal maakte samen met Melvin Bos en Friso van Diemen deel uit van een kopgroep van vier, die even na halfkoers ontstond. Het moegestreden peloton liet begaan en zag in korte tijd het viertal uit het zicht verdwijnen.

Voor de vier op pad gingen, knokten rondenland twee waaiers tegen elkaar. In de voorste groep deelden toen al Van Breda samen met Roy Pieters de lakens uit. Te grote tempoverschillen vooraan gaf de waaier met achtervolgers de kans om vooraan terug te keren. De samensmelting was voor het viertal vervolgens het sein om tot de aanval over te gaan.

In de slotfase trok een tweede viertal in de achtervolging. Met de aanwezigheid van eliterenners Sven Broekaart en Thomas Hartog en beloften Yentl Ruimgaard en Quinten Veling werden ook de overige medailles verdeeld. Ruimgaard bleek nipt rapper dan Veling en pakte het brons. Broekaart mocht achter zijn West-Frisia clubgenoot Bos plaatsnemen op de derde stek. De Julianadorper maakte daarmee deel uit van het West-Frisia kwartet ‘Bos-Broekaart-Den Hartog-Ottenbros’, die plaatsen twee tot en met vijf verdeelden.