West-Frisia

WF Oudjes winnen trainingskoersen

Na ‘dikke' twintiger Bart Lemmen en ‘rijpe’ dertiger Job van der Wal is gister de derde Noord-Hollandse trainingskoers een prooi geworden voor West-Frisia ploeggenoot Ward Koster. De Amsterdamse dertiger klopte op het parcours van Kennemerland in de eindsprint zijn teamgenoot Stefan Appelman.

Een dertigtal renners bestaand uit leden van het Noord-Hollandse samenwerkingsverband, West-Frisia en A Bloc meldde zich aan het vertrek. Vooral Job van der Wal en Stijn Appel maakten indruk. Het duo reed lang vooruit, maar zag in het laatste wedstrijdkwartier toch weer een uitgedund peloton aansluiten. Nieuwe prikken volgden elkaar in rap tempo op.

Koster en Appelman maakte op drie ronden van de meet handig gebruik van een aanval van een paar niet oplettende renners. De twee ploegmaten trokken vol door. Rick van Breda trachtte nog een achtervolging op gang te brengen en kreeg Mick Kemper en Ruud Appelman met zich mee. De drie wisten niet meer aan te sluiten, waarna de A Bloc-renner, door Appelman nipt te verslaan, een compleet geelzwart West-Frisia podium wist te voorkomen. Vooraan klopte Koster zijn veel jongere kompaan Appelman. Voor beide renners overigens op bekend terrein. Zowel Koster als Appelman hebben een achtergrond bij Kennemerland.