West-Frisia

Vlaanderen: De Favorieten

Vandaag staat de koers der koersen op het programma

De topfavoriet voor vandaag is Mathieu van der Poel. Van der Poel, die verstoppertje speelt in zijn laatste wedstrijd voor de ronde, is geen onbekend gezicht. Denk hierbij aan Gent Wevelgem van 2020 waarin hij ook meldde niet goed te zijn. Dan vraag je erom om genoemd te worden als topfavoriet in dit lijstje.

Wout van Aert is een andere renner die grote kans maakt voor winst vandaag. De Belg steekt zijn vorm niet onder stoelen of banken en is klaar om vandaag voor winst te gaan. Een andere Belg die vandaag kans maakt op de overwinning is Yves Lampaert. De man met zijn eigen TV programma ‘De weg naar Roubaix’ zal erop gebrand om zijn superbenen te tonen. Mocht hij winnen dan mogen ze direct een tolk bij het interview erbij halen, want niemand weet wat voor taal Lampaert eigenlijk spreekt.

Over interviews gesproken, Dylan van Baarle is voor vandaag een serieuze kanshebber na zijn voorstelling van afgelopen woensdag, ‘hoe zit je mooi op een fiets’. De vraag is of Elegant Quickstep hem nog laat wegrijden. KARMA KARMA KARMA dat zal het voor Alaphilippe zijn mocht hij vandaag winnen. De Fransman lijkt niet in zijn beste vorm te steken, maar je weet het nooit met hem, dus schrijven we hem nog zeker niet af. De laatste kanshebber in dit lijstje is Kasper Asgreen. De oersterke Deen heeft na zich na E3 prijs zich ontpopt tot serieuze kanshebber.

Favorieten:

  1. Van der Poel
  2. Van Aert Yves Lampeart
  3. Van Baarle, Alaphilippe, Asgreen

Ronde van Vlaanderen voor vrouwen

Voor vandaag staat ook de vrouweneditie op het programma en hier volgen de favorieten.

De topfavoriet voor vandaag is Anna van der Breggen. De Nederlandse is bezig aan haar laatste seizoen en zal dus nog alles willen winnen nu het nog kan. De grootste concurrentes voor de Nederlandse lijken in haar eigen ploeg te zitten.

Te beginnen met Chantal Van den Broek-Blaak. De titelverdedigster zal ook graag willen winnen en zal na haar zege in Strade Bianche extra zelfvertrouwen hebben gekregen. Elisa Longo Borghini is ook vandaag een vrouw in de gaten te houden zeker na haar sterke vluchtpoging in Gent Wevelgem. Jammer genoeg voor haar was het parcours wat verlengd, anders had zij wellicht met de champagne mogen spuiten.

Overige kanshebster voor de overwinning voor vandaag is de goedlachse Cecilie Uttrup Ludwig. Sinds haar legendarische interview in 2019 net na de finish is zij voor altijd verbonden aan de vrouwen editie van Vlaanderens mooiste. De Deense is sterk begonnen aan haar seizoen, dus ze kan zomaar de verrassing worden van de dag. Annemiek van Vleuten is een andere dame om rekening mee te houden voor vandaag. Zeker na haar zege in Dwars door Vlaanderen. Nadat Valverde gister weer heeft gewonnen is het weer aan van Vleuten om te winnen. De laatste kanshebster in dit lijstje is Demi Vollering. De dame van SD Worx is in goede doen en zal wellicht kunnen profiteren van de breedte van haar ploeg.

Favorieten:

  1. Anna van der Breggen
  2. Van den Broek-Blaak Longo Borghini
  3. Uttrup Ludwig, Van Vleuten, Vollering