West-Frisia

Van Bruggen snelste op WF-tijdrit

De derde en laatste tijdrit van West-Frisia is een prooi geworden voor Armando van Bruggen. Onder bijna windloze omstandigheden was de jonge Purmerender duidelijk sterker dan de concurrentie. Bovenkarspelder Tim Groot nestelde zich voor Tuitjehorner op plaats twee.

Op de bijna windloze avond was van Bruggen halverwege al duidelijk het sterkste. Groot volgde op een vijftiental seconden. Op de terugweg zou dat verschil flink verder oplopen. Van Bruggen noteerde 28.54 minuten over de 22,2 kilometer. Groot was met 29.46 minuten bijna één minuut langzamer. Opvallend was de terugkeer van de dit jaar niet in wegwedstrijden actieve Groen. Zonder tijdritfiets, zelfs zonder opzetstuur, wist hij met 29.55 minuten nog nipt onder het half uur te duiken.

Veteraan Haakman klokte de vierde tijd en bleef zijn naaste concurrenten Ruud Appelman en Jaap Dudink voor. Bauke Onstenk vormde de vreemde eend in de bijt. De topatleet uit Hoorn maakte een uitstapje op de fiets en zette met 31.09 minuten de zevende tijd neer. Nieuweling Pim Fransen toonde flinke progressie. De jonge West-Frisiaan verbeterde met 36.35 minuten zijn recordtijd met enkele minuten.

3e Tijdrit WF