West-Frisia

Tevreden WF strandteam

Het West-Frisia strandteam powered by the Flexwinkel kijkt met tevredenheid terug op Egmond-Pier-Egmond van afgelopen zaterdag. De nieuwe formatie zag zich tot het keerpunt door drie man vertegenwoordigd in de kopgroep. Peter Koning was veelvuldig in de aanval te zien, maar kreeg op weg naar de Pier geen ruimte.

Na de eerste strandopgang verloor het trio de aansluiting. Melvin Bos en Koning belandden in een derde groepje en snelden naar een 22e en 23e plaats., terwijl Tino Haakman daarachter in een vierde groepje naar een 28e stek reed. Youngster Arne van der Vliet reed een prima wedstrijd. De eerstejaars belofte verloor door een valpartij voor hem de aansluiting bij de eerste groep. Vlak achter zijn drie oudere ploegmaten noteerde hij een 38e plaats. Ruud Appelman stoomde vanuit het achterveld op naar een 56e stek.

Tessa Neefjes blijft nog altijd het speerpunt van de ploeg. Met een vijfde stek bij de vrouwen behield de Wervershoofse haar koppositie in de Topcompetitiestand. De volgende wedstrijd vindt op 27 januari in Noordwijk plaats.

Naast de strandploeg zag West-Frisia nog een aantal 'uitgeleende' clubgenoten terug voorin de uitslag. Sven Broekaart reed naar een zeer knappe zesde plaats. Ike Groen belandde op plaats vijftien, terwijl Robbert de Nijs als achttiende werd afgevlagd.

Klik hier voor de beelden