West-Frisia

Sterke verhalen

Afgelopen zondag stond er veel wind, heel veel wind. Waar menig renner zich nog eens lekker in zijn bed omdraaide, trokken drie West-Frisianen er op uit. “Het viel erg mee. Het was prima te doen”, aldus oudgediende Kasimir den Hertog. De dertiger nam talenten Jelle van der Deure en Pim Fransen onder zijn hoede.

Meer dan drie uur trokken de heren samen over de West-Friese wegen om af te sluiten met het een heerlijk toetje. Bij Hoorn sloeg het dappere drietal rechtsaf om koers te zetten op de West-Friese dijk. Tussen Schellinkhout en Wijdenes werd het trio pas echt getest. De dwars over de weg blazende wind stuwde niet alleen het water tegen de dijk, maar bleek ook gevolgen te hebben op de fiets. De harde wind duwde niet alleen de renners bijna van de weg, ook de ketting werd door de zijwind steeds van het voorblad afgeblazen, meldde het trio. Uiteindelijk besloot het trio zelfs lopend om te keren en weer iets luwere wegen op te zoeken.

Wij als redactie geloven daar alvast helemaal niets van. Wij beloven dan ook bij de volgende storm gewoon weer aanwezig te zijn om speciaal voor u de feiten te checken.