West-Frisia

Spanning in MTB-Top NH

Sinds jaren is de strijd in de Topklasse van de Noord-Hollandse MTB-top niet zo spannend geweest. Na drie van de vijf wedstrijden zijn de zeges verdeeld en de verschillen vooraan minimaal. Maarten Wijdenes gaat aan de leiding en heeft Rorik Schouten in zijn spoor. Hippolutyshoever Bas Bugel miste zondag de derde wedstrijd in Heerhugowaard, maar maakt ook nog volop kans. Dit geldt ook zeker voor Kay Blokdijk. De Veldtemmer viel in de eerste wedstrijd uit, maar revancheerde zich met een twee tweede plaatsen in zowel Den Helder als Heerhugowaard.

De Heerhugowaardse zege moest hij laten aan Ian Schumacher. Op de snelle omloop trok hij door nadat na de eerste ronde een grote groep zich aan kop had genesteld. Blokdijk bleef het meest in de buurt en finishte uiteindelijk op veertien tellen. Ook West-Frisiaan Schouten bleef na iets meer dan een uur koers binnen de minuut. Bram Imming, een dag eerder nog actief in de strandrace in Katwijk, werd vierde. Achter hem volgde klassementsleider Maarten Wijdenes. Roy Band, de jonge talenten Wesley Damiaans en Perry Wit, West-Frisiaan Joeri van der Tuin, Michel Emmerik completeerde de toptien.

Tegenovergesteld aan het goede veld bij de mannen , was het startveld bij de vrouwen beperkt. Wervershoofse Tessa Neefjes ging met een ruime voorsprong met de zege aan de haal. Achter haar was er een spannende strijd voor het zilver. Sanne Willemsen uit Middelie klopte haar Alkmaarse Janneke de Wit.