West-Frisia

Slotrit voor Van der Vliet

Terwijl kemphanen Ruud Appelman en Jaap Dudink een felle strijd voerde om de eindwinst in het klassement, ging de winst in de slotrit van de Zomer Avond Competitie van West-Frisia afgelopen woensdag naar Arne van der Vliet. De junior uit Hoogkarspel, vooral actief op de MTB, klopte in de slotmeters zijn twee metgezellen Ike Groen en Tim Groot.

De slotkoers van de competitie kreeg een spectaculair verloop. Direct uit het vertrek werd de gashendel flink opengedraaid. Een kleine kopgroep groeide uit tot een omvangrijke groep, waarmee het veld werd gedubbeld. Appelman bestookte zijn klassementsconcurrent Dudink met een salvo van aanvallen. Dudink boog, maar brak niet. Het tweetal zag in de slotfase de actieve Groot met Van der Vliet wegrijden. In extremis overbrugde Groen nog het gat naar het duo. Met de winst ging hij echter niet aan de haal. Van der Vliet klopte zijn twee oudere en meer ervaren metgezellen.

Het klassement kwam in handen van Dudink. De Andijker hield koploper Appelman tot in de slotmeters nauwlettend in de gaten. In de sprint finishte hij direct voor zijn opponent, waarmee Dudink met 0,5 punt voorsprong het klassement naar zich toetrok. Het kleinste verschil ooit in de al uit de zeventiger jaren stammende reeks.

Komende woensdag wordt er opnieuw op het clubparcours van West-Frisia gereden. Dan maakt de rit, die om 18.45 uur start, deel uit van een tweedaagse met de clubrit van Hrtc een dag eerder.