West-Frisia

Schumacher en Neefjes naar winst

De Drescross in Nibbixwoud hebben overwinningen opgeleverd voor Ian Schumacher en Tessa Neefjes. In de derde editie van de cross bleef Schumacher zijn concurrenten ruim voor. Neefjes moest flink aan de bak. Zij kreeg lang tegengas van haar jonge clubgenote Dewi Nicolai.

Schumacher volgde de tactiek van Perry Wit in de voorgaande editie. Direct uit het vertrek naam Schumacher een ruime voorsprong die enkel maar verder uit zou groeien. Achter hem was de strijd spannender. Kay Blokdijk ontfermde zich over plaats twee, terwijl Robbert-Jan Mol tot diep in de finale aan de bak moest om de laatste podiumplaats te bemachtigen. De Nibbixwouder hield uiteindelijk de jonge Ties Danenberg van het podium.

Bij de vrouwen was de strijd spannender. Neefjes nam direct de leiding. De winnares van Egmond-Pier-Egmond kreeg echter opvallend lang tegengas van haar jonge West-Frisia clubgenote Dewi Nicolai. De juniore uit Hoogkarspel hield Neefjes lang in het vizier. Op de eindstreep moest Nicolai een veertigtal tellen toegeven. Jannita van den Brink-Spigt volgde op ruime afstand als derde voor Joke van der Ploeg.