West-Frisia

Rood klasse apart

Met een ruime voorsprong meldde Bram Rood zich gister aan de eindstreep van de Dijk tot Dijk race. De Heerhugowaarder reed de concurrentie op een hoop. Rick van Breda en Richard Jansen vergezelden de rijzige Rood op het podium.

Al vroeg in de wedstrijd ontstond er vooraan een elitegroep. Na een korte duinenpassage meldde een zevental met daarbij Jansen, Ike Groen en Bram Imming van Team Imming zich vooraan. Geflankeerd door Rood, van Breda, klassementsleider Jasper Ockeloen en Ronan van Zandbeek moest het drietal flink aan de bak. De achtervolgers naderde. Met het verkleinen van het gat viel bij de achtervolgers echter ook de samenwerking weg, waarna de zeven bleken gevlogen.

Bij het keerpunt in Petten lanceerde Rood zijn huzarenstukje. Als eerste denderde hij weer het strand op. Daar wachtte hij geen ogenblik. Hij draaide vol de gaskraan open. Hoewel de concurrenten flink tegenspartelden, zagen zij Rood snel uit het zicht verdwijnen. Daarachter spatte de groep richting de meet verder uiteen. Van Breda verschalkte Jansen in de strijd om plaats twee.