West-Frisia

Rasch overtuigend winnaar’

Met meerdere fietslengten voor schreef Jesper Rasch gister de Ronde van Assendelft op zijn naam. De Zandvoorter toonde zich met overmacht de sterkste van de vijf vluchters. Rick Ottema spurtte naar een tweede stek, terwijl West-Frisiaan Jesse de Rooij als derde over de meet kwam.

De koers in Assendelft ontplofte al vroeg in de wedstrijd. Een kopgroep nam al snel de benen. Door het brede sterke veld maakten echter steeds meer renners de oversteek naar voren. Het vooraan uitgroeien tot een twaalftal kwam de samenwerking niet ten goede. Het peloton naderde. Harry Sweering probeerde nog even de bakens te verzetten, maar zag uiteindelijk zijn medevluchters en het peloton terugkeren.

De samensmelting bleek het moment voor een nieuwe uitval. Een tweetal van Metec, De Rooij, Rasch en Tibor Zwaan namen de benen. Enkel Zuid-Hollander Sjors Handgraaf maakte nog de oversteek. Terwijl Zwaan moest afhaken, trapte de overgebleven vijf snel een voorsprong van een tiental seconden bijeen. Mede doordat Metec-renner David Dekker en de West-Frisianen geen noodzaak tot achtervolgen hadden, werd er in het peloton niet met volle overtuiging gekoerst.

De vijf bleken gevlogen en bouwde hun voorsprong tot een veertigtal seconden uit. Vervolgens trachtte het duo van Metec hun overtal uit te spelen. Rasch bleek echter duidelijk te sterk. De belofte liet zich niet verrassen en denderde vervolgens als eerste uit de laatste bocht. De achter hem rijdende De Rooij zag Groninger Ottema voorbij komen, waardoor het podium werd gevuld.