West-Frisia

Ottenbros net naast Fins podium

Voor de tweede dag op rij moest Joury Ottenbros zich tevreden stellen met een vierde stek. De Porvoo Ajot vormde de afsluiter van een Fins drieluik. In de grootste klassieker van Finland spurtte de Heerhugowaarder achter twee vluchters naar stek vier.

Ottenbros reed een zeer aanvallende koers. Al vroeg in de wedstrijd reed hij met een groep weg. Nadat de vlucht mislukte trok hij zelf ten aanval. De groep groeide uit tot een tiental waarbij ook Thomas Hartog een plaatsje vond. De groep met favorieten kreeg echter niet voldoende ruimte, waarna een samensmelting plaats vond.

Bij een nieuwe uitval was Ottenbros opnieuw present. Ditmaal vond hij de jonge Stijn Ruijter aan zijn zijde. De groep liep naar bijna twee minuten uit, maar ook ditmaal kwam er weer een samensmelting tot stand. Slechts 25 renners, met daarbij maar liefst vijf West-Frisianen gingen samen de finale in. De Mabo-Enra renners verloren in de eerste van vier finale rondjes de controle op de wedstrijd. Twee Finnen trokken samen ten aanval. Ondanks werk van Hartog en oud-gediende Tino Haakman werd het gat naar het duo alleen maar groter. Joonas Hentala reed naar de winst. De Fin maakte dit jaar onder andere deel uit van kopgroep in Milaan-San Remo. In de slotronde spatte de groep achtervolgers uiteen. Ottenbros vond een plaats in het eerste deel en spurtte naar plaats vier. Zijn Nieuw-Zeelandse ploegmaat volgde als derde in de tweede groep als twaalfde. Ploeggenoten Haakman, Ruijter en Hartog noteerden een achttiende, 22e en 25e plaats.