West-Frisia

Opnieuw dubbel Slik/Van Breda

Na winst vorige week in de strandrace van Scheveningen was het gister opnieuw raak voor het Monkeytown-tandem Ivar Slik-Rick van Breda. Waar Van Breda zegevierde in een zonnig Scheveningen, ging de winst gister in een stormachtig Julianadorp naar Bergenaar Slik.

De hard waaiende wind leverde de eerste echt lastige wedstrijd van het seizoen op. Het deelnemersveld waaide al direct na de start volledig uiteen. Een twintigtal renners meldde zich samen bij het eerste keerpunt. Nog even vond een klein tweede groepje aansluiting, waarna de kopgroep direct weer explodeerde.

De kopgroep schoof vervolgens meermaals in en uit-elkaar, terwijl aan de achterzijde steeds meer renners de aansluiting verloren. Achter renners, zonder opvallend genoeg favoriet Lars Boom, maakten met nog anderhalve van de vier ronden voor de boeg de dienst uit. Daar bleven na het afhaken van Venhuizer Peter Koning, ex-prof Johnny Hoogerland en de opvallend sterk rijdende Sebastian ten Zeldam, vijf renners van over. Van Breda en Slik speelde hun overtal vervolgens vakkundig uit. Van Breda trok tegenwind ten aanval, waarna Slik het werk overliet aan zijn kompanen. Nadat de Noordkopper was gegrepen, bleek de relatief frisse Slik de sterkste op de laatste technische passage. Van Breda volgde nog als tweede voor Bram Rood. Bram Imming en Ronan van Zandbeek completeerde het vijftal. Een halve minuut na de Brabander volgde Jordy Buskermolen op een zesde stek voor Boom, Jasper Ockeloen en Hoogerland.

Bij de dames ging de zege naar Tessa Neefjes.Door de stormachtige wind bleek het in de openingsronde onmogelijk om solo uit het vrouwenveld weg te rijden. Nadat ze gedurende de wedstrijd steeds meer kanshebsters zag afhaken, reed de sterke renster van West-Frisia in de slotronde overtuigend weg bij haar concurrentes. Mirjam de Bruin nestelde zich op de tweede plaats voor Sophie von Berswordt.