West-Frisia

Noord-Hollanders spelen niet mee

Julius van den Berg kende gister een weinig succesvol Wereld Kampioenschap wielrennen. Na een anonieme koers moest de Purmerender in de slotfase van de beloftenkoers afhaken. Opvallend was de zeer internationaal getinte finale. Naast sterke blokken uit Scandinaviƫ, Groot-Brittanniƫ en Frankrijk, speelden diep in de finale ook renners uit Colomia en Venezuela mee om de prijzen. Uiteindelijk gingen de traditionele wielerlanden echter met de prijzen aan de haal.

Eerder op de dag behoorde Lorena Wiebes tot de topfavorieten bij de junniorvrouwen. De rappe Mijdrechtse Europees Kampioene speelde gister samen met haar ploeggenotes in de finale geen rol meer van het Wereld Kampioenschap op de weg in het Noorse Bergen. Op anderhalve ronde voor het eind werd een grote kopgroep van zeventien rensters gemist. Wiebes zette samen met haar Wieringse ploeggenote Marit Raaijmakers nog de achtervolging in. Vooraan terugkeren bleek echter niet meer mogelijk.

Terwijl bij de vrouwen Nederland de boventoon voert, lijkt de toekomst minder rooskleurig voor het vaderlandse wielrennen. Ook vorig jaar wist de Nederlandse juniorvrouwenploeg geen vuist te maken tijdens het WK.