West-Frisia

NK zilver voor Lemmen

Twee luttele seconden kwam Bart Lemmen gister te kort voor de titel op het Nationaal Kampioenschap tijdrijden voor elites zonder contract. De West-Frisiaan moest in Emmen enkel de IJsselstreker Marien Bogerd voor laten gaan. De verdedigend kampioen uit Ermelo bleek na 29,6 kilometer aan de meet slechts twee tellen sneller dan Lemmen. Gedoodverfd winnaar Brian Megens uit Maastricht werd derde.

Lemmen zal nog veel terugdenken aan de bocht halverwege de wedstrijd. Door een foute inschatting miste hij een bocht, belandde hij in het gras en kon hij slechts ternauwernood overeind blijven. De Utrechter uit de West-Frisia equipe hervatte zijn weg en moest duidelijk weer op zoek naar zijn ritme. Tijd die hem aan de meet toch duur kwam te staan. Met zijn eindtijd van 38.03 minuten bleek hij precies twee tellen langzamer dan verdedigend kampioen Bogerd.

in het veld met de profs deden de twee ‘amateurs’ uitermate goed mee. In de door Tom Dumoulin gewonnen wedstrijd reden Bogerd en Lemmen naar de zesde en zevende tijd in de totaaluitslag. Oosthuizer Tijs Dekker en Amsterdammer Gerwin Coljé finishtenin de totaaluitslag als 35e en 36e.