West-Frisia

Nieuw: Pauwencross

Fietstourclub Wieringerwaard organiseert op 8 juli een mountainbike fietswedstrijd voor alle leeftijden. Jacco Geel heeft het voortouw genomen om deze wedstrijd op te zetten. "De wedstrijd is in eerste instantie opgezet voor de jeugd. Maar als het parcours er toch ligt, kunnen ook de heren en dames hier een wedstrijd op rijden," laat Jacco weten. "Zo kunnen we dit jaar kijken of het interessant is om er een terugkerend evenement van te maken". Om 9.30 uur start de jeugd tot 10 jaar. Daarna gaat de oudere jeugd tot 17 jaar het parcours op.

Het parcours wordt verreden in en rond de verschillende bassages van Wieringerwaard. In een ver verleden vond hier ook al jaren achtereen een RaboTopwedstrijd plaats.

Geïnteresseerden wordt geadviseerd om de Facebookpagina van het evenement in de gaten te houden: www.facebook.com/pauwencross. Vanaf medio mei kan op de website www.ftcwwaard.nl ingeschreven worden. Betaling geschiedt op de dag zelf tijdens het aanmelden in de kantine van de tennisbaan aan de Kievitlaan 24. Wie zich vooraf ingeschreven heeft, betaalt 6 euro, op de dag zelf kost deelname 10 euro. Voor vragen en het aanbieden van hulp is Jacco Geel te bereiken op 06-21215003.