West-Frisia

Net niet voor Lemmen

Een weinig uitdagend parcours bleek voor Bart Lemmen gister geen belemmering om nog eens flink aan de boom te schudden in de Ardenne Challenge. De hardrijder van West-Frisia trok in de relatief vlakke derde etappe rond Neufchateau met drie gezellen op veertig kilometer van de meet ten aanval.

Het trio trapte snel een twintigtal seconden voorsprong bijeen. Een verschil die opliep tot bijna één minuut. De brede goed lopende wegen bleken echter funest voor het kwartet. Het peloton draaide de gaskraan vol open en kwam in de slotkilometers snel naderbij. Lemmen spartelde lang tegen, gooide zijn gezellen één voor één overboord en greep nog net de laatste bergsprint mee. Op drie kilometer van de meet denderde het compacte peloton over hem heen.

De Utrechter liet zich niet uit het veld slaan en gooide zich vervolgens nog in de tumultueuze massasprint, waarin hij achtste de meet passeerde. De voor het Franse Aix en Provence rijdende Alexander Konijn volgde als dertiende. Matthew Overste passeerde de eindstreep op een 36ste stek.