West-Frisia

Nes voor Ligtenberg en Lemmen

De ronde van Nes aan de Amstel is bij de amateurs gewonnen door Lex Ligtenberg en bij de sportklasse door Bart Lemmen. De wedstrijden, die apart van elkaar werden afgewerkt, kenden een vergelijkbaar verloop. Waar er in het begin nog aardig wat wind stond viel deze in één keer weg. Het gevolg was dat de kans op waaiers verkeken was en een onvermijdelijke massasprint de renners op stond te wachten.

In de amateurwedstrijd leek het even uit te draaien op een verrassing aangezien er nog 2 man in de finale weg wist te rijden. Door lang naar elkaar kijken in het peloton kreeg het duo een aanzienlijke voorsprong. Toen echter de gaskraan echt werd opengedraaid kwam alles toch weer samen.

In de uiteindelijke massasprint wist Ligtenberg bij de amateurs te winnen voor Wesley Pieterse en Ronald de Waal. Bij de sportklasse was Lemmen iets sneller dan Martijn Korstanje en oudgediende John Oudshoorn. Een succesvolle dag dus voor de Domrenner aangezien Ligtenberg en Lemmen beide namens de Utrechtse studentenvereniging acteren.

De mannen van West-Frisia konden geen rol van betekenis spelen in deze omloop. John Bot werd door materiaalpech helaas bij voorbaat al uitgeschakeld van deelname. In de wedstrijd zelf reed Bas de Jong naar een 25ste plek in de sprint bij de amateurs. Ruud Coers reed naar een 47ste stek bij de sportklasse.