West-Frisia

Matig optreden NH’se teams

De Zuiderzeeronde heeft de Noord-Hollandse teams zaterdag weinig succes opgeleverd. Zowel West-Frisia, WPGA als wvNH/Hrtc lieten zich niet van hun beste zijde zien. Met haar zware omstandigheden, wind, hagel en zelfs sneeuw in de finale, kreeg de koers ideale omstandigheden voor de echte Flandriens.

De combi van wvNH/Hrtc kon zijn goede start in de clubcompetitie, een week eerder in de Omloop van de Veenkolonien niet vervolgen. In de zware koers rond Dronten raakte al vroeg alle vijf renners uit koers. Ook WPGA en West-Frisia zagen een deel van de renners na 174 kilometer niet terug aan de meet. WPGA werd in het uitgedunde peloton nog vertegenwoordigd door twee renners. West-Frisia zag Harry Sweering en Matthew Overste naar plaatsen 23 en 26 sprinten. De equipe zag een knokkende Eric Mooij. Na een val, waarin ook ploegmaat Mike Appelman was betrokken, volgde hij enkele minuten later als 62e.

In de ploegenstand zakte West-Frisia van een vijfde naar een achtste stek. WPGA bleef stationair op een vijftiende stek, terwijl wvNH/Hrtc als 26e in de stand moet gaan knokken om de finaleplaats in de top-25 veilig te stellen.